top of page

Veel gestelde vragen

 • Wat is een sjabloon/stencil?
  Een sjabloon is een uitgesneden figuur en in ons geval is de sjabloon uitgesneden uit plastic. Door gebruik te maken van een sjabloon kan het betreffende figuur geplaatst worden door eroverheen te schilderen. Schilder over je sjabloon heen met bijvoorbeeld een tamponeerkwast, spons of verfroller. Je kunt ook een spuitbus verf gebruiken! Een stencil is precies hetzelfde als een sjabloon. De term 'stencil' is echter de Engelse term voor sjabloon en de Engelse term 'stencil' kom je steeds vaker tegen.
 • Kan ik de sjabloon afwassen?
  Jazeker! Al onze sjablonen zijn gemaakt van kunststof. Dit betekent dat ze na gebruik met sopje of onder de kraan af te wassen zijn. Let wel: dit is bij gebruik van verf op waterbasis.
 • Waarvan zijn jullie sjablonen/stencils gemaakt?
  Onze sjablonen/stencils zijn gemaakt van dun kunststof. Omdat de sjablonen van kunststof zijn, zijn de sjabloon herbruikbaar. De sjablonen zijn af te wassen onder de kraan na gebruik. Een ander voordeel van een kunststof stencil is dat het flexibel is. Bij moeilijk bereikbare plekjes of voorwerpen met randen is het mogelijk om onze sjablonen te gebruiken omdat de sjabloon met je mee buigt. Ook is een plastic stencil eventueel te knippen, waardoor er meer mogelijkheden zijn om moeilijk bereikbare plekjes te bereiken.
 • Zijn de sjablonen flexibel?
  Ja, de sjablonen zijn flexibel! De sjablonen zijn gemaakt van kunststof. Dit maakt dat ze naast herbruikbaar en goed af te wassen zijn, ook nog eens flexibel zijn. Wanneer de sjabloon toegepast wordt in moeilijke hoekjes, kan de sjabloon meebuigen zodat je toch in die hoekjes kunt komen. Erg handig!
 • Wat is een hele, halve of kwart mandala?"
  Een hele mandalasjabloon heeft de totale ronde mandala op het sjabloon. Je verft er dus overheen en direct heb je de volle mandala. Deze sjablonen komen vaak in de afmeting 30 x 30 cm. Wij hebben ook mandalasjablonen met halve of kwart mandala's erop. Dit is zodat je een grotere mandala kunt creëeren. Je schildert over de sjabloon heen, wacht heel even tot de verf droog is en plaats de sjabloon opnieuw. Bij een halve mandalasjabloon doe je dit twee keer en bij de kwart mandala sjablonen doe je dit vier keer. Hiermee krijg je uiteindelijk dus de volle hele mandala! Je kunt een kwart mandala ook gebruiken voor in de hoeken van een tafel bijvoorbeeld.
 • Wat is de levertijd van een bestelling?
  Naar verwachting wordt jouw pakketje binnen 1-3 werkdagen verzonden. Vanaf hier is het afhankelijk van de leverancier, maar gewoonlijk duurt dit binnen Nederland 1-2 werkdagen.
 • Hoe wordt de sjabloon/stencil verstuurd?
  Wij versturen de sjablonen in platte dozen. De sjablonen tot 21 bij 30 cm kunnen door de brievenbus. De grotere sjablonen worden door de pakketdienst (DHL/PostNL) aan de deur afgeleverd. Om te weten wanneer je pakketje binnenkomt versturen wij alle pakketten met track and trace nummer. Je ontvangt een mail met een link om je pakket te volgen.
 • Hoe kan ik mijn sjabloon/stencil retourneren?
  Is de sjabloon niet helemaal naar wens? Jammer om te horen! We horen graag wat de reden is van retourneren. Hiermee kunnen we jou het beste helpen en daarmee help je ons ook weer! Je bent echter niet verplicht om een reden op te geven. Na ontvangst heb je 14 dagen om aan te geven dat je jouw ongebruikte sjabloon wil retourneren. Verstuur de sjabloon in de originele verpakking terug en binnen enkele dagen nadat we jouw retour ontvangen hebben storten wij het aankoopbedrag terug. De retourzending is voor eigen rekening. Wil je liever ruilen? Neem dan even contact op via het contactformulier, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Is jouw sjabloon defect binnen gekomen? Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dit lossen we graag met je op. Neem hiervoor contact met ons op!
 • Verzenden jullie ook naar België?
  Jazeker, we verzenden ook naar België! Dit doen we met pakketdienst DHL of PostNL. Je ontvangt een link om je bestelling te volgen na verzending.
 • Wat zijn de verzendkosten om de sjablonen te versturen naar België?
  De verzending naar woonadressen in België kost 10 euro. Bij een bestelbedrag vanaf 35 euro kost dit nog maar 4,95 euro. Boven de 50 euro is de verzending gratis!
bottom of page