top of page

12 redenen waarom jij jouw tuintegels wilt verven met tegelsjablonen

Laten we eerlijk zijn, nieuwe tuintegels zijn duur. Daarbij zijn juist de goedkoopste tuintegels vaak grauw en grijs. Een leuk en goedkoop alternatief is om je tuintegels te verven met tegel sjablonen! In ons assortiment vind je verschillende stijlen tegelsjablonen, van Portugese en Marokkaanse tegelsjablonen tot aan vrolijke, moderne of elegante tegelsjablonen. Zo verf je bijvoorbeeld Portugese tegels op je stoeptegels in de tuin of op de stoeptegels bij de voordeur. In deze blog lees je 12 redenen waarom jij jouw tuintegels wilt verven met tegelsjablonen.


Grijze tuintegels, stoeptegel geverfd met tegel verfsjabloon met witte betonverf
Tuintegel geverfd met tegel verfsjabloon

Waarom wil je jouw tuintegels verven met tegel verfsjablonen?


 1. Goedkoop alternatief

Je tuintegels verven is een goedkoop alternatief. In plaats van dure nieuwe tuintegels kopen, verf je gewoon over je huidige tuintegels heen. Hierbij heb ik het qua kosten alleen nog over de aanschaf van de tuintegels en niet eens over de vakman die je inhuurt om de nieuwe tegels te komen leggen of de kosten om een afvalcontainer te huren.


 1. Lelijke tuintegels wegwerken

De meeste tuintegels zijn vrij standaard en ook grauw en grijs. Zoals eerder genoemd zijn nieuwe tuintegels erg prijzig. Met verf en tegelsjablonen werk je grauwe en saaie betontegels weg en geef je jouw tuin een fris uiterlijk.


 1. Verschillende stijlen

Je vindt bij ons vele stijlen aan tegel verfsjablonen, dus er zit voor ieder zijn smaak wat tussen. Zo maak je jouw tuin en tuintegels helemaal in jouw stijl.


 1. Ga creatief los

Ga creatief los! Je bepaalt bij het verven van jouw tuintegels helemaal hoe jij het hebben wilt. Wil je roze tuintegels met een wit Portugees ontwerp erop? Verf je stoeptegels blauw met rode details. Of laat de basis ongeverfd en gewoon grijs en verf alleen het ontwerp op je tuintegel wit. Wil je een ontwerp herhalen of wil je een combinatie maken van verschillende tegel ontwerpen? Wil je al jouw tuintegels geverfd hebben, juist om en om ter afwisseling of wil je alleen een klein gebied tegels verven? Verf bijvoorbeeld een tapijt loper op een strook tuintegels van de tuindeur tot aan de schuur of een nep buitenkleed op je terras.Nog meer inspiratie: Laat jouw tegels verouderd lijken door juist weinig verf te gebruiken. Of laat lijken alsof je grotere tuintegels van 60x60 cm hebt liggen ipv 30x30 cm door een kwart tegelsjabloon te gebruiken. Met verf en tegel verfsjablonen bepaal jij precies hoe jouw tuintegels eruit komen te zien. Daarbij is betonverf in allerlei kleuren te mengen, dus ook daar zitten geen grenzen op.


 1. Het scheelt je tuinruimen

Je hebt geen berg aan tuintegels die je eruit moet halen en nog naar de milieustraat moet brengen. Scheelt jou heel wat zwaar werk aan tillen en bespaart je naast bloed, zweet en tranen ook een aantal ritten naar de stort.


 1. Maak een Ibiza tuin

Je hoeft je niet te beperken door alleen maar tegelsjablonen te gebruiken op je tuintegels. Verf met onze mandala sjablonen een grote mandala van zo’n 1 meter in diameter over je tuintegels heen voor een Ibiza sfeer in je Ibiza tuin! Meerdere kleinere mandala's op je tuintegels verven kan natuurlijk ook voor een Ibiza stijl tuin.


 1. Verfsoorten 

Voor elk type tuintegel is er wel een verfsoort te vinden die bij jouw tuintegel past. Binnenkort lees je hier ook een blog over hoe ik mijn tuintegel geverfd heb met betonverf en tegelsjabloon Bailey.


 1. Het is niet moeilijk

Is tegels verven moeilijk? Nee, tegels verven is gelukkig helemaal niet moeilijk. Ik denk dat de grootste uitdaging een snufje geduld is. Wanneer je te veel verf per keer aanbrengt over je tegel verfsjabloon, krijg je een minder strak resultaat. Maar als je jouw enthousiasme voor het resultaat heel even kunt bedwingen, is het niets anders dan rollen met een roller.


 1. Herbruikbare verfsjablonen

Onze tegel verfsjablonen (of tegel stencils) zijn herbruikbaar. Dat maakt dat je met jouw tegel stencil heel je stoep kunt verven en je hem daarna ook nog bij veel andere creatieve projecten gebruikt. Wat dacht je van een schilderij in reliëf?


 1. Mogelijke uitbreiding

Heb je plannen om mogelijk later meer tegels te gaan leggen? Je hoeft met tegel verfsjablonen geen rekening te houden of bepaalde tegels later nog voorradig zijn. Je hebt nou eenmaal je tegel verfsjabloon al in huis en gebruikt hem met gemak opnieuw voor de tegel-uitbreiding.


 1. Veranderbaar en flexibiliteit

Ben je na jaren uitgekeken op je geverfde tuintegels? Je verft er gewoon overheen. Verven van je tuintegels biedt je de flexibiliteit om snel en goedkoop aanpassingen te maken aan jouw geverfde tuintegels, zodat jouw tuin past bij jouw stijl en de laatste trends.


 1. Je hebt maar weinig nodig

Je hebt niet veel nodig om je tuintegels te verven. Je haalt in huis: verf en tegelsjablonen. Een roller en/of sjabloonkwast, een verfbakje, keukenrol en wat schilderstape heb je waarschijnlijk al in huis. .Ik denk eigenlijk dat er nog meer redenen zijn om je tuintegels te verven met tegelsjablonen. Heb jij nog een reden die hier ontbreekt? Laat het me weten! Welke reden weegt voor jou het zwaarste om te kiezen je tuintegels te gaan verven?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page