top of page

Wat is een tegel sjabloon?

Je wilt je vloer opfrissen en hoort dat je daar een tegelsjabloon voor kunt gebruiken. Het maakt je enthousiast en nieuwsgierig. Je vraagt je af; wat is dat dan eigenlijk, een tegel verfsjabloon? Een tegelsjabloon is een verfsjabloon waarmee je je tegels verft. Een tegelsjabloon, tegel stencil of tegel verfsjabloon zijn allemaal andere benamingen voor hetzelfde ding. 


Met een tegelsjabloon verf je mooie elegante, vrolijke of creatieve ontwerpen op je tegels. Een (tegel) verfsjabloon heeft namelijk uitgesneden vormen. Je verft over de sjabloon heen en door de uitgesneden vormen laat je zo het mooie ontwerp van je sjabloon achter op jouw tegels. Verfsjablonen die speciaal voor tegels gemaakt zijn komen overeen met veelvoorkomende tegelafmetingen, namelijk: 15x15 cm, 20x20 cm en 30x30 cm tegels. Ook zijn de ontwerpen van de verfsjablonen speciaal bedacht voor vloertegels. Het is mogelijk andere verfsjablonen op je vloer te gebruiken, het hoeft geen tegelsjabloon te zijn. Wil je een mandala sjabloon op je vloer verven? Geen probleem, kan gewoon!


Of je nou goedkoop je oude tegelvloer wil moderniseren, je jouw vloertegels precies wil veranderen hoe jij het voor ogen hebt of je graag bij je vloerrenovatie zelf de touwtjes in handen wilt nemen: Je knapt je tegels op door eroverheen te verven. Zo hoef je jouw oude tegels er niet uit te slopen en zit je geen dagen tussen het (sloop)puin. Kijk hier voor het stappenplan om tegels te verven.Onze tegelsjablonen zijn gemaakt van flexibele en hoge kwaliteit kunststof. Dit maakt ze fijn om herhaaldelijk te gebruiken. Zelfs op gebogen ondergronden of moeilijk bereikbare plekken, want de sjabloon buigt mee. Spoel na gebruik de tegelsjabloon af en gebruik hem zo keer op keer voor meerdere DIY (doe-het-zelf) projecten.


Je kunt trouwens je tegelsjabloon ook gebruiken om te laten lijken alsof er een tegelvloer ligt. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je betonnen garagevloer of verven van de vloer in je tuinhuisje. Met de tegel stencil wek je de illusie van een tegelvloer. Nog een ander idee is om je tuintegels te verven met tegel verfsjablonen! Zo maak je een gezellig terras van je saaie tuintegels.


houten vlonder terras met tegelsjabloon geverfd
Inspiratie: Dit is een foto van een klant die haar vlonders met tegelsjabloon Bailey opgeleukt heeft.

In ons assortiment hebben we verschillende ontwerpen tegelsjablonen. Neem hier een kijkje welk ontwerp het beste bij jou past.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page