top of page

Je muren schilderen met muur sjablonen doe je zo

Wil je jouw muren schilderen met leuke patronen, zonder dat je hiervoor moeilijk moet doen met behang of veel geld neer moet leggen? Wil je leuke ontwerpen op de babykamer muren schilderen of juist op de muren van de kinderkamer? Met onze verfsjablonen voor je muren schilder je de leukste ontwerpen op jouw muren! Je leest hier hoe je dat doet.


Wat heb je nodig:

  • Een muur sjabloon (kijk hier voor ons gamma aan muur sjablonen)

  • Ontvetter (St. Marc bijvoorbeeld)

  • Schoonmaakdoek

  • Muurverf

  • Verfroller en verfbak

  • Schilderstape

  • Keukenrol


Stappenplan:

Stap 0: Kies wat je op jouw muur of muren wilt schilderen

Voordat je gaat beginnen wil je natuurlijk je verfsjabloon voor je muren in huis hebben. In ons aanbod vind je sjablonen voor je muren waarmee je de hele muur kunt voorzien van leuke patronen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een kinderkamer muur vol met hartjes of een babykamer muur met wolkjes.

Naast een hele muur vol met hartjes, kun je natuurlijk ook kiezen voor het schilderen van een extra grote mandala in het midden van je muur. Schilder met onze mandala sjablonen een mandala van 56 cm of juist een mandala van bijna 1 meter groot! Ook de grote mandala muursjablonen vind je in onze gamma aan muur verfsjablonen. Bekijk ons aanbod hier.


Nu je jouw muur sjabloon in huis hebt, kunnen we van start gaan!


Stap 1: Zorg dat je muur schoon, vetvrij en droog is

Schilder je over een vers geschilderde muur heen? Dan kun je deze stap overslaan.

Om je verf goed te laten hechten aan de muur wil je dat je muur goed schoon en stofvrij is. Een veel gebruikt middel hiervoor is St. Marc. Dit meng je in een emmer water en je gaat hiermee met een doek over je muur. De mengverhouding staat op de fles.

Laat hierna de muur drogen.


Stap 2: Bepalen waar je de muur sjabloon gaat verven

Bepaal waar je jouw grote mandala op de muur wilt hebben of juist waar jij wilt dat de muur patronen beginnen. Plak de muur verfsjabloon met schilderstape op de muur waar jij het hebben wilt. Tape eventueel de omgeving af zodat je niet per ongeluk met de roller naast de sjabloon op de muur komt.

Ga je met een muursjabloon patroon aan de slag? (Denk hierbij aan bijvoorbeeld de hartjes muur sjabloon). Dan kan het fijn zijn om een waterpas te gebruiken, zodat je niet scheef begint.


Stap 3: Schilderen van je muur sjabloon

Neem wat muurverf op je verfroller, rol deze goed uit in de verfbak en rol hierna een aantal keer over een stuk keukenpapier (!). Dit doe je zodat je niet te veel verf in 1 keer aanbrengt. Wanneer je te veel verf aanbrengt, kan het zijn dat de verf gaat druppen of zich gaat verspreiden achter je sjabloon. Voor het mooiste en strakste resultaat gebruik je maar weinig verf per keer! Je gebruikt dus liever te weinig verf dan te veel.


Stap 4: Het verwijderen en herplaatsen van je muur sjabloon

Verwijder de muur sjabloon van de muur. Afhankelijk van je verfsjabloon keuze heb je nu een kwart mandala of je eerste patroon op de muur geschilderd. Bij de mandala sjabloon lijn je nu de sjabloon uit met de zojuist geschilderde hulppunten.

Met de patroon muur sjabloon kun je jouw sjabloon uitlijnen met minimaal 2 van de zojuist geschilderde vormen. Zo weet je zeker dat je de patronen goed uitlijnt met elkaar.


Verf weer opnieuw over je muur sjabloon heen. Herhaal deze stap totdat je een ronde mandala hebt of wanneer jouw muur naar wens gevuld is met je leuke patronen.


Stap 5: Was de muur sjabloon

Was de muur verfsjabloon af met wat water en eventueel afwasmiddel. Wij gebruiken een afwassponsje voor het goed schoonmaken.


Stap 6: Geniet!

Geniet van het mooie resultaat!

Onze muur verfsjablonen zijn herbruikbaar, dus gebruik ze later weer of leen ze uit aan een vriendin. Extra duurzaam dus!


We vinden het super tof om jouw resultaat te zien, dus stuur vooral foto’s als je wilt:).


Heb je nog vragen of wil je ons jouw resultaat laten zien? Mail naar info@mamboo-nr-5.nl.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page