top of page

Schilder een grote mandala met de kwart mandala sjabloon Grace

Let op: deze uitleg geldt alleen voor de kwart mandala sjabloon Grace. Uitleg over hoe je een hele mandala verft met de kwart mandala sjabloon Mae vind je hier.


Ben jij ook van plan om een grote mandala sjabloon te kopen om op je muur te verven? Dit kan met onze kwart mandala sjabloon Grace! Om een hele mandala te krijgen met de kwart mandala sjabloon Grace verf je de sjabloon meerdere keren naast elkaar. De mandala is in vieren gedeeld zodat je met deze kwart sjabloon een grote mandala kunt maken van 56 cm terwijl de sjabloon zelf maar 28 centimeter breed is!


Hoe ga je te werk?

Je kiest waar je de mandala wilt plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op een muur zijn of op een stuk hout of canvas. Kies daarbij waar jij wilt dat het middelpunt van de mandala komt. Zorg dat dit middelpunt in het midden ligt van de cirkel zoals hieronder is aangegeven in het blauw. Je verft nu over de sjabloon heen. Heb je al een voorkeur voor een verfroller of tamponeerkwast? We hebben een blog geschreven over welke technieken je allemaal kunt gebruiken en deze vind je hier.Je ziet in de foto hieronder dat er bij de kwart mandala sjabloon Grace twee verschillende zijden zijn. Het design aan de A-zijde is namelijk anders dan aan de B-zijde. Dit betekent dat je de kwart mandala sjabloon omklapt zodat het geverfde design aan de A-zijde overeenkomt met de A-zijde van de sjabloon. Dit geldt ook voor de B-zijde. Maak tussen het omklappen door de sjabloon schoon of laat hem even drogen, zodat de verf van de sjabloon niet op je project komt.


Er is een verschil in design aan de zijden van de kwart mandala sjabloon Grace

Er zitten hulppunten op al onze kwart mandala sjablonen. Deze punten overlappen tijdens het verven zodat je zeker weet dat je sjabloon goed ligt! Wanneer je jouw sjabloon plaatst, zorg je dat deze punten overeenkomen met de zojuist geverfde hulppunten. In onderstaande foto zie je deze hulppunten van de A-zijde met blauw gemarkeerd.


Hier zie je de hulppunten om je sjabloon mee uit te lijnen

Je ziet op deze foto ook dat er delen afgeplakt zijn met wat papier en schilderstape. Dit raden we je aan om te voorkomen dat je per ongeluk naast de sjabloon komt met je kwast of verfroller! Kijk op onze blog de 8 meest gemaakte fouten en hoe ze te voorkomen voor nog meer tips.Tadaaa! Dit is ons eindresultaat met de kwart mandala sjabloon Grace! Nu heb je een hele mandala van 56 cm! Hoe ziet jouw eindresultaat eruit?
Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page