top of page

Hoe maak je kerst raamversiering met kerst sjablonen en spuitsneeuw?

Je ramen versieren met kerst is leuk, makkelijk en gezellig om samen te doen. Zet leuke kerstmuziek aan en breng je huis in de kerstsfeer! Je kunt in je eentje of met zijn allen creatief los gaan met allerlei leuke samenstellingen zoals met een kerstboom sjabloon, kerstman en kerstballen sjabloon. Met kerst sjablonen en nepsneeuw heb je op leuke manier mooie kerst raamdecoratie.


Wil je ook graag je ramen versieren met kerst en zou je dit graag met behulp van onze kerst sjablonen willen doen? In deze blog vertellen we hoe je dit doet en hoe je het vooral niet moet doen (oeps).


Uitzoeken van de kerst sjablonen

Je begint natuurlijk bij het uitzoeken van je kerst sjabloon. Het is erg leuk om verschillende sjablonen te combineren! Zo hebben wij in ons aanbod allerlei verschillende herbruikbare kerst sjablonen zoals een kerstbomen sjabloon, vrolijke kerstman sjabloon of kerstballen sjabloon. Bekijk ons totale aanbod in kerst sjablonen hier. In de volgende foto’s zie je hoe wij de Merry Christmas sjabloon gebruikt hebben met spraysneeuw als kerstversiering op onze ramen. Wij gebruikten hiervoor sneeuwspray van Hornbach.


Voordat je begint met jouw kerst raamversiering

Het is fijn om te werken op een schone ondergrond. De nepsneeuw blijft ook wel hangen op een raam dat een beetje vies is. Nu kan het goed dat je wat nepsneeuw naast de sjabloon spuit en dan is het fijn dat je dit weg kunt werken.


Merry Christmas sjabloon op raam
Hang je kerst sjabloon op met schilderstape


Het begin:

Plak je kerst sjablonen op je raam met wat schilderstape. Wanneer je ze allemaal tegelijk ophangt, kun je zien hoe het er samen uit ziet. Zo vinden wij het leuk om allerlei verschillende kerstbomen van de kerstbomen sjabloon naast elkaar te zetten aan de onderkant van het raam. De kerstballen sjabloon is leuk om te herhalen boven aan het raam, alsof er echt kerstballen hangen. De sneeuwvlokjes van de kerst raamversiering sjabloon vinden wij leuk om te verspreiden over het hele raam. De Merry Christmas sjabloon die we gebruiken in de foto’s kun je op je raam spuiten, dichtbij de voordeur bijvoorbeeld. Of je herhaalt ze over je hele raam! Let wel dat je Merry Christmas sjabloon in spiegelbeeld moet plaatsen, om het aan de buitenkant goed te kunnen lezen.


Wanneer je tevreden bent met jouw samenstelling, kun je door met de volgende stap. Heb je de kerstmuziek al aan staan?

Wij hebben met onze spuitsneeuw gemerkt dat de nepsneeuw makkelijk buiten je sjabloon kan komen. Daarom hebben wij de omgeving afgeplakt met gehalveerde A4-tjes en schilderstape.
Kerst sjablonen met spuitsneeuw

Spuit de spuitsneeuw over je kerstsjabloon heen. Probeer de spuitbus goed in te drukken en blijf zo’n 20 cm van de sjabloon af voor het beste resultaat. Om dan ook maar te vertellen hoe het niet moet: Probeer niet teveel sneeuw op een plek te spuiten, zoals door meerdere keren over een plek heen gaan. Dit deden wij omdat we bang waren dat het design anders niet goed te zien zou zijn. Oeps, daar zaten we fout. Op het begin leek het geen ramp, maar later vielen de dikkere stukken van het raam. Daardoor mist er een deel van de letter m van het woord Christmas. In de foto’s zie je nog hoe het eruit zag voordat het stukje viel.


Nu is dat natuurlijk geen ramp, want je haalt met een (eventueel nat) doekje de sneeuw weer van je ramen om het opnieuw te doen. Dit geldt ook voor de plekken waar je met sneeuw eventueel uitgeschoten bent. Je kunt het makkelijk even bijwerken/weghalen.


Kerst sjabloon van raam halen
Haal de sjabloon voorzichtig van je raam

Je kunt nu de kerst sjabloon voorzichtig van het raam afhalen. Let op dat je niet met je sjabloon tegen het strakke resultaat aan komt.


Merry Christmas Kerst sjabloon is herbruikbaar en kun je afwassen onder de kraan
Spoel de kerst sjabloon af onder de kraan

Spoel de kerst sjabloon na het versieren van je ramen af onder de kraan. De sneeuwspray spoelt er eenvoudig af. Omdat de kerst sjabloon herbruikbaar is, kun je de sjabloon ook nog gebruiken voor andere leuke kerstdecoratie DIY projecten. Zo verf je de Merry Christmas sjabloon ook leuk op een stuk hout. De kerstbomen sjablonen kun je ook leuk naast elkaar schilderen op hout, om allerlei verschillende kerstboom tekenstijlen naast elkaar te hebben. Ook na het gebruiken van de kerst sjablonen op hout met verf kun je de sjablonen weer afspoelen onder water. Zo blijf je van de kerst sjablonen meerdere projecten en meerdere kerstfeesten genieten.


Merry Christmas sjabloon met spuitsneeuw op raam als kerst raamversiering
Het resultaat van de Merry Christmas sjabloon

De laatste stap: Zing nog even hard met de kerstmuziek mee en bewonder je kerst raamdecoratie! Dit is ons eindresultaat. Wat vind jij ervan? Wij hebben geleerd hoe we het volgend jaar nog strakker kunnen doen, maar we zijn hoe dan ook erg blij met het eindresultaat.


Welke kerstmuziek zet jij op bij het versieren van je ramen en met welke sjablonen ga jij je ramen decoreren? Bekijk ons aanbod in kerst sjablonen hier.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page