top of page

Zo maak je zelf jouw eigen Ibiza stijl wegwijzer!

Ze zijn kleurrijk, zomers en tropisch. Ze geven je het gevoel dat je op een warme plek op vakantie bent (denk aan Ibiza) en dat gewoon in je eigen tuin! Dat is wat wegwijzerbordjes met je kunnen doen. Je kunt wegwijzerbordjes kant-en-klaar kopen, maar een Ibiza wegwijzer zelf maken is nog veel leuker! Dat je met trots naar je wegwijzerbordjes kijkt en kunt zeggen “die heb ik zelf gemaakt!”.

In deze blog leggen we je uit hoe je zelf houten wegwijzerbordjes maakt.


Wegwijzer, zelf je houten wegwijzer maken, wegwijzerbordjes voor in tuin maken

Wat heb je nodig:

 • Verf

 • Kwast of roller

 • Wegwijzer sjablonen voor een strak resultaat

 • Onze houten pijlen of maak ze zelf met:

  • Hout

  • Zaag (Bijvoorkeur afkortzaag of verstekbak)

  • Rolmaat

  • Potlood

  • Schuurpapier


Overzicht van de stappen om zelf een houten wegwijzer te maken:

Hieronder gaan we er in detail op in. Bepaal vooraf welke teksten je wilt gaan schilderen.


Meten, zagen en schuren

(Als je direct van start gaat met onze houten wegwijzer pijlen dan kun je deze stap overslaan en direct met het verven beginnen!)

Ga je zelf de houten pijlen zagen? Kies eerst hoe lang je jouw pijlen wilt hebben. Je kunt hierbij al rekening houden met hoe groot je wilt dat jouw teksten worden. Markeer de gewenste lengte op het hout en zaag het hout op maat. Zaag aan één zijde of aan beide zijdes de hoeken eraf om hiermee een pijl te creëren. Dit kun je met een afkortzaag, verstekbak of met de hand doen. Schuur nu goed alle randen van je houten pijlen en schuur ook het oppervlak lichtjes op voor een goede hechting van de verf. Nu kunnen we verder met de volgende stap.


Verven

Om te zorgen dat je niet teveel lagen van je gekleurde verf nodig hebt, raden we aan om eerst een laag grondverf aan te brengen. Hiervoor gebruikten wij op drie houten pijlen grondverf die we met een verfroller hebben aangebracht. Op twee andere plankjes wilden we testen hoe krijtverf als grondlaag zou reageren. Dit is een lichtgroene krijtverf en deze hebben we met een platte kwast aangebracht. Hieronder zie je hoe dit er uitziet.

We hebben voor al deze plankjes maar één laag grond- of krijtverf gebruikt. Let er bij het gebruik van krijtverf goed op dat je de verf mee kunt trekken bij het verwijderen van de sjabloon. (Dit geeft wel een gaaf verouderd effect! Dit is goed te zien bij het blauwe wegwijzerbordje met de tekst "BAR").


Onze houten pijlen met grondverf (wit) en krijtverf (groen)

Felle ondergrond kleuren verven

Bedenk welke kleuren je leuk vindt bij jouw gekozen teksten of jouw wegwijzer sjablonen. Typerend bij Ibiza wegwijzerbordjes zijn de felle kleuren. Je kunt de houten bordjes in een effen felle kleur schilderen, maar je kunt ze ook tropischer en dynamischer maken door een overloop in de kleuren te maken. In deze blog leggen we je uit hoe je dit doet. Voorbeelden hiervan zijn het BBQ bordje (links), het Beach bordje (midden) en de Cocktail wegwijzer (rechts). Schilder je houten richtingwijzers in jouw gewenste kleuren. Bedenk vooraf in welke richting je bordjes moeten wijzen!


Teksten op de wegwijzerbordjes verven

Denk nogmaals goed na welke kant de bordjes op moeten wijzen! Schilder jouw gekozen teksten op de houten wegwijzers. Voor een extra strak resultaat hebben wij gekozen voor onze wegwijzer sjablonen. Je leest hier hoe jij de wegwijzer sjablonen gebruikt en gemakkelijk ook zulke strakke letters schildert.Hier zie je alle bordjes na het verven van de teksten met onze Holiday wegwijzer sjablonenset, klaar voor de laatste stap: het bevestigen aan een paal of lat!


Bevestigen

Nu is het tijd om de houten wegwijzer pijlen te bevestigen. Wij deden dit met twee schroefjes per houten pijl aan een lat. De schroeven zitten aan de achterzijde, zodat je de schroeven niet ziet. De wegwijs pijlen zitten niet perfect evenwijdig van elkaar maar juist afwisselend tussen schuin en recht voor een speels effect. Andere opties zijn om de wegwijsbordjes aan een lat te lijmen of om er aan de bovenzijde haken aan te maken, zodat je de pijlen aan een stuk touw kunt rijgen. Welke methode heeft jouw voorkeur?
De houten Ibiza richtingwijzer is af! Hier is ons eindresultaat en wat is hij gaaf geworden! Hoe is het bij jou gegaan? Stuur ons vooral een foto van het eindresultaat, dat vinden we super leuk om te zien!


Tip: Ga je jouw Ibiza wegwijzerpaal/richtingwijzer zonder overkapping in je tuin plaatsen? Doe er dan een laag vernis of andere doorzichtig beschermende laag overheen. Hierdoor zijn je zelfgemaakte Ibiza wegwijzerbordjes waterbestendig en geniet je er extra lang van!


Wil je direct aan de slag met zelf je houten wegwijzers maken? Bekijk dan eens onze DIY wegwijzer pakketten, hiermee kun je direct creatief van start!


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page