top of page

Mandala sjabloon met bladgoud (incl. filmpje)

Sjablonen hoef je niet alleen te gebruiken met verf. Je kunt er veel meer mee! Wat dacht je van bladgoud met bladgoud lijm? Het geeft een heel gaaf resultaat, al zeggen we het zelf!


Wat heb je nodig:Voorbereiden:

Als eerste start je met het kiezen van jouw favoriete mandala design. Wij kozen de mandala sjabloon Grace (27 cm diameter). Bepaal waarop je jouw mandala sjabloon wilt aanbrengen. In ons geval is het een stuk hout (multiplex). Voor een mooi hoog contrast schilderden wij het hout eerst donkerblauw met Folkart verf. Deze kleur blauw staat erg mooi met het bladgoud!😍


Bladgoud en bladgoud lijm aanbrengen:

Wanneer je ondergrond schoon en droog is, kun je aan de slag met de bladgoudlijm. Pak je mandala sjabloon, bladgoudlijm, sjabloneerkwast en wat keukenrol erbij. Zorg ervoor dat je niet te veel lijm per keer aanbrengt, voor een strak resultaat. Te veel lijm kan namelijk onder de sjabloon komen. Je voorkomt dit door overtollig lijm af te deppen op een stuk keukenrol. Bij onze bladgoudlijm hoef je niet gehaast te werken. De bladgoudlijm brengt wit aan en droogt transparant op wanneer je het bladgoud erop mag leggen. Daarbij blijft onze bladgoudlijm lang kleverig, dus je hebt uitgebreid de tijd om secuur te werken.


Open liggend boekje met bladgoud vellen van het merk Cadence
Boekje met bladgoud vellen

Haal je mandala sjabloon voorzichtig van zijn ondergrond af en laat de lijm transparant worden. Hierna mag het bladgoud worden aangebracht. Pak voorzichtig een vel bladgoud. Let op: het is flinterdun en kan scheuren. Let ook op dat er geen wind waait, want je bladgoud waait makkelijk weg. Leg het bladgoud op de lijm en druk het voorzichtig aan met een droge zachte kwast. Dit wil je zachtjes en minimaal doen, maar genoeg om te zorgen dat al het bladgoud de lijm goed raakt. Zorg dat je alle delen van de met lijm gevulde mandala voorziet van een laagje bladgoud. Laat dit drogen.Laatste stap:

Wanneer de bladgoud lijm droog is, kun je met een wat ruwere/stuggere en droge kwast over het bladgoud gaan. Je voelt je net een archeoloog die met een kwast voorzichtig op zoek gaat naar de schat! De delen bladgoud waar geen lijm onder zit komen los en je houdt alleen de mandala vorm over. Tip: Bewaar losgekomen grotere stukken bladgoud voor een volgend project. Wij gebruiken hiervoor een oud (en schoon) yoghurtbakje.


Hoe is het gegaan? Stuur vooral jouw resultaat door, dat vinden we super tof om te zien!


Bewaar op Pinterest voor later:

Pinterest bewaarplaatje voor diy idee, wanddecoratie met een mandala van bladgoud
DIY idee: Wanddecoratie met een mandala van bladgoud


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page