top of page

Stappenplan: Hoe gebruik je de wegwijzer sjablonen? (+tips!)

Met onze wegwijzer sjablonen schilder je super strakke letters op jouw wegwijzerbordjes. Onze wegwijzer sjablonen zijn makkelijk in gebruik en geven je een strak resultaat. Extra fijn wanneer je niet zoveel vertrouwen hebt in je eigen schilderkunsten😜. Doordat ze een klevende zijde hebben, kun je ze ook goed schilderen zonder dat het gaat schuiven. Hieronder leggen we je uit hoe je makkelijk strakke letters schildert met onze wegwijzer sjablonen.Benodigdheden:

  • Onze wegwijzer sjablonen (=Incl. transfer tape)

  • Een rakel of oud pasje (Bij voorkeur een rakel vanwege de afgeronde randen)

  • Verf

  • Sjabloneerkwast

  • Keukenrol (!)

  • Naald, speld, Stanleymes of ander voorwerp met een spitse punt

  • Houten pijlen of een andere ondergrond

Het stappenplan:

Stap 1: Verwijder de achterzijde van de wegwijzer sjabloon. (Dit is het witte velletje dat je ziet op onderstaande foto).

Verwijderen van achterzijde

Stap 2: Plaats de sjabloon waar je de tekst wilt hebben. Mocht je een foutje maken bij het plaatsen, kun je de sjabloon nu nog voorzichtig opnieuw plaatsen. Zit de sjabloon goed? Wrijf de sjabloon dan goed aan met de rakel. Het is nu niet meer mogelijk om de sjabloon te verplaatsen.Plaatsen van de sjabloon
Aanwrijven van de sjabloon en transfer tape met rakel

Stap 3: Verwijder voorzichtig de transfer tape, dit is het doorzichtige bovenste velletje met lijnen/raster. Het enige wat nu blijft zitten is de sjabloon zelf. Hou in de gaten of er geen onderdelen van de sjabloon met de transfer tape meekomen, plaats in dat geval de transfer tape weer terug om opnieuw aan te wrijven. Wrijf na het verwijderen van de transfer tape goed over alle onderdelen heen voor optimale hechting.

Verwijderen van transfer tape
Aanwrijven van sjabloon voor optimale hechting

Stap 4: Je kunt nu van start met verven! Voor het beste resultaat gebruik je zo min mogelijk verf per keer, want bij teveel verf kan het onder je sjabloon lopen. Op onderstaande foto zie je dat we eerst wat verf van de tamponeerkwast afhalen door op een stukje keukenrol te deppen.


Tip! Wij raden een dikkere verf aan zoals bijvoorbeeld sommige krijtverven of onze potjes FolkArt verf, omdat dikkere verf minder makkelijk onder de sjabloon loopt. Hierdoor krijg je een super strak resultaat.


Overtollig verf op keukenrol deppen
Verven van sjabloon

Stap 5: Laat de verf kort drogen (10-15 minuten) en verwijder hierna de sjabloon van je houten pijl. De losse onderdelen (zie foto hieronder rechts) kun je met een naald, de punt van een Stanleymes of een ander spits voorwerp verwijderen. Doe dit voorzichtig, zodat je niet per ongeluk wat van de verf wegkrast.

Sjabloon verwijderen
Losse onderdelen verwijderenHet resultaat!

Dat was het al! Het is je gelukt! Makkelijk toch? Nu kun je gaan genieten van het resultaat van jouw verfkunsten! Kijk eens wat een strakke lijnen! Deel vooral jouw strakke resultaten met ons, we vinden het super tof om ze te zien!


Bekijk onze DIY wegwijzer pakketten, wanneer je direct creatief aan de slag wilt met de houten pijlen en wegwijzer sjablonen.
Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page