top of page

Hoe verf je een kleurverloop op wegwijzerbordjes?

Ben je bezig met het maken van Ibiza wegwijzerbordjes en zou je graag je bordjes wat tropischer en dynamischer willen maken? Dit kun je doen door een kleurverloop te creëren.


Om te beginnen met het kleurverloop van je wegwijzerbordjes wil je eerst je hout schuren en voorzien van een laagje grondverf. Verf je niet eerst een grondlaag, dan trekt de gekleurde verf makkelijker in het hout en heb je meerdere lagen nodig om een dekkende laag te krijgen. Heb je nog geen houten pijlen om in een grondlaag te zetten? Je kunt hier onze houten pijlen bestellen zodat je meteen lekker aan de slag kunt.


In deze blog leggen we je uit hoe je het kleurverloop kunt creëren zoals wij deden bij de hieronder afgebeelde Ibiza richting bordjes. Een uitgebreide uitleg hoe je deze maakt vind je hier. Je vindt hier ons aanbod in de Ibiza tekst sjablonen waarmee ook jij makkelijk en met strakke lijnen jouw wegwijzer verft. We bieden ook extra voordelige DIY pakketten aan met de tekst sjablonen + houten pijlen. Laten we beginnen.Het kleurverloop verven

Voor het Beach bordje begin je door je houten plankje geel te schilderen. Hierna breng je rood en oranje aan om de randen. Gebruik gele en rode verf en meng dit tot oranje. Zorg ervoor dat je een relatief droge kwast (weinig verf en niet nat) hebt zodat je geen dikke hoeveelheden verf aanbrengt. Maak kleine strookjes en ga hier met een droge kwast overheen zodat het in het geel geblend wordt. Doe dit ook met een iets donkerder oranje die je creëert door meer rood toe te voegen. Probeer ook dit te blenden met het geel. Nu is dit bordje super tropisch en zonnig!


Cocktail bordje

Bij de Cocktail wegwijzer doe je dit ongeveer hetzelfde, alleen nu met roze als basiskleur. Meng veel wit met wat rood en verf het hele bordje met deze lichte tint roze. Doe steeds wat meer rood bij je roze zodat het donkerder wordt. Begin bovenaan met verven en stop eerder dan je vorige laag. Nu voeg je bovenaan nog meer rood toe en blend je dit weer met je vorige laag. Hierdoor krijg je een mooi kleurverloop van boven naar beneden!


BBQ bordje

Bij het BBQ wegwijzerbord gebruik je weer dezelfde techniek als bij het Beach bordje. Je begint hierbij door je bordje oranje te verven als basiskleur. Nu voeg je donker oranje en rood toe en dit doe je dit niet alleen aan de randen, maar overal en nergens (over het hele plankje). Door de kleuren rood, oranje en geel lijkt het net vuur!We vonden echter dat er nog een schepje bovenop kon en hebben ons plankje nog meer ‘BBQ’ gemaakt door te laten lijken alsof het wegwijzerbordje verschroeid en geroosterd is! Hiervoor hebben we rood gemengd met zwart en een aantal stroken op het bordje gemaakt met weer een droge kwast en dus niet teveel verf. Probeer dit niet teveel te blenden zodat het verschroeid lijkt. Ook de randen zijn met donkerrood en zwart geverfd.


En dat is hoe je een kleurverloop verft op een wegwijzerbordje voor in jouw tuin! Benieuwd hoe je de tekst sjablonen gebruikt op je houten wegwijzerbordjes? Dit lees je hier.Welke kleurovergang is jouw favoriet?Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page